خرید و فروش بهترین برنج صادراتی ایرانی با عالی ترین قیمت

برنج صادراتی یکی از مهم ترین منابع درآمد زا برای کشورهای تولید کننده و صادرکننده این ماده غذایی به شمار می رود. برنج صادراتی، مهم ترین محصول غذایی انسان در جهان است که به طور مستقیم بیش از هر محصول دیگر، منبع غذایی افراد بیشتری را تأمین می کند.

برنج، سومین کالای بزرگ کشاورزی در دنیا شناخته شده است. برنج، غذای اصلی در سراسر آسیا است که تقریباً نیمی از فقیرترین مردم جهان در این مناطق زندگی می کنند؛ مصرف برنج در مناطقی نظیر آفریقا و آمریکای لاتین نیز اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است.

خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادارتی بسیار اهمیت دارد؛ همانطور که در جملات بالا نیز به آن پی بردید، برنج در حقیقت، بیشتر از نیمی از غذاهای روزانه مردم را تأمین کند. آسیای شرقی، بیشترین میزان برنج را مصرف می کنند، بنابراین انتظار می رود میزان تولید و کاشت برنج در زمین های کشاورزی در این مناطق نیز بسیار توسعه یافته باشد.

در مراجع و منابع مختلف، آمار و ارقام در سال های متوالی نسبت به صادرات برنج، قیمت برنج صادراتی و فهرستی از برترین تولید کنندگان و صادر کنندگان انواع برنج درج شده است. در اختیار داشتن این آمار و ارقام ثابت می کند که بازار برنج صادراتی چگونه دچار تغییر و تحولات می گردد.

جهت آگاهی از مراحل آماده سازی برنج صادراتی فیلم زیر را ببینید !!!

 

صادرات برنج در بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۸ رقمی معادل 24/5 بیلیون دلار آمریکا در هر سال تخمین زده شده است. این آمار در مقایسه با سال ۲۰۱۴ حدود 7 درصد رشد داشته است. خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی در سال ۲۰۱۴ رقم معادل 26/5 بیلیون دلار گزارش شده است. طبق آماری که در خصوص صادرات برنج در سال ۲۰۱۷ به ثبت رسیده، رقم صادرات چیزی معادل 24/4 بیلیون دلار بوده است که حدود 0/7 % رشد مثبت در مقایسه با سال های قبل داشته است.

برنج صادراتی

طبق بررسی آمار و ارقام در خصوص خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی در میان قاره های جهان، نتایج نشان داده است بیشتر از سه چهارم سهم صادرات جهانی برنج با رقمی حدود 78 درصد، متعلق به کشورهای آسیایی می باشد. ارزش صادراتی برنج های آسیایی چیزی نزدیک به 19 بیلیون دلار آمریکا برآورد شده است.

سهم صادرات برنج از کشورهای آمریکای شمالی حدود 7 درصد برای بازارهای جهانی گزارش شده است؛ این آمار برای کشورهای اروپایی حدود7/5 درصد، برای کشورهای حوزه آمریکای لاتین حدود 6 درصد، برای کشورهای اقیانوسیه حدود 1 درصد و برای کشورهای آفریقایی حدود 0/5 درصد گزارش شده است.

gimex seifijat - خرید و فروش بهترین برنج صادراتی ایرانی با عالی ترین قیمت

رتبه بندی کشورهای صادر کننده برنج صادراتی در جهان با بالاترین درآمد دلاری

این آمار در سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است:

1) کشور هندوستان با میزان صادرات 7/4 بیلیون دلار – سهم صادراتی حدود 30% از بازار جهانی
2) کشور تایلند با میزان صادرات 5/6 بیلیون دلار – سهم صادراتی حدود 22/7 % از بازار جهانی
3) کشور ویتنام با میزان صادرات 2/2 بیلیون دلار – سهم صادراتی حدود 9 % از بازار جهانی
4) کشور پاکستان با میزان صادرات 2 بیلیون دلار – سهم صادراتی حدود 8/2 % از بازار جهانی
5) کشور آمریکا با میزان صادرات 1/7 بیلیون دلار – سهم صادراتی حدود 6/9 % از بازار جهانی
6) کشور چین با میزان صادرات 887/3 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 3/6 % از بازار جهانی
7) کشور ایتالیا با میزان صادرات 614/1 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 2/5 % از بازار جهانی
8) کشور برزیل با میزان صادرات 467/9 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1/9 % از بازار جهانی
9) کشور اوروگوئه با میزان صادرات 400/2 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1/6 % از بازار جهانی
10) کشور کامبوج با میزان صادرات 375/2 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1/5 % از بازار جهانی
11) کشور میانمار (برمه) با میزان صادرات 333/3 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1/4 % از بازار جهانی
12) کشور هلند با میزان صادرات 279 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1/1 % از بازار جهانی
13) کشور بلژیک با میزان صادرات 243/3 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1 % از بازار جهانی
14) کشور استرالیا با میزان صادرات 237/6 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود 1 % از بازار جهانی
15) کشور پاراگوئه با میزان صادرات 219/2 میلیون دلار – سهم صادراتی حدود0/9 % از بازار جهانی

برنج صادراتی

طبق نتایجی که در فوق در خصوص معرفی کشورهای برتر صادر کننده برنج صادراتی ارائه شده است، این 15 کشور حدود 94 درصد از صادرات برنج جهانی را در سال 2018 تامین کرده اند. در میان این کشورها برخی از آنها با رشد مثبت و برخی با رشد منفی در خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی مواجه بوده اند.

طبق آمار به دست آمده از صادرات برنج در سال 2018 در مقایسه با سال 2014، کشور چین حدود 135 درصد، کشور کامبوج 62 %، کشور هلند 30/5 درصد و کشور پاراگوئه حدود 23/5 درصد با رشد مثبت در صادرات برنج مواجه بوده اند. برخی از کشورها نیز رشد منفی در صادرات برنج داشته اند؛ برمه و میانمار حدود 47 درصد، کشور استرالیا حدود 33 درصد، کشور ویتنام حدود 25 درصد، کشور اروگوئه حدود 22 درصد و کشور آمریکا حدود 15 درصد رشد منفی در صادرات برنج داشته اند.

برنج صادراتی

جدول مربوط به برترین کشورهای صادر کننده برنج صادراتی در جهان در سال ۲۰۱۸

در این جدول به میزان درآمد صادراتی در سال ۲۰۱۸ و همچنین سهم صادراتی کشورها دقت داشته باشید:

برنج صادراتی

اطلاعاتی درباره خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی – آمار و ارقام کشور ها

یافته های آماری در خصوص فروش برنج صادراتی در جهان در آخرین منابع درج شده است؛ برترین تولید کننده برنج صادراتی، کشور چین می باشد؛ برترین صادر کننده برنج، کشور هندوستان و بزرگترین وارد کننده این کالای مصرفی، کشور عربستان سعودی است.

حجم تولید برنج صادراتی در کشور چین حدود 0/7 دلار می باشد. که این رقم در هر ماه حدود 0/8 % درصد رشد مثبت پیدا می کند. حجم کل صادراتی برای صادرات برنج، رقمی معادل 1/48 بیلیون تن است. که در مقایسه با سال های قبل حدود 0/1 درصد رشد مثبت داشته است.

رقم واردات برنج در کشور عربستان حدود 19/68 بیلیون تن می باشد که به صورت سالانه چیزی حدود 11 درصد افزایش داشته است. صادرات، واردات و تولید برنج صادراتی در کشورها در مقایسه با سال های اخیر، رشد آرام اما نسبتاً صعودی را ارائه داده است.

برنج صادراتی ایرانی

خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی در جهان با حجم صادراتی معادل 19/68 بیلیون دلار آمریکا گزارش شده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته حدود 11 درصد رشد مثبت داشته است اما در مقایسه با سه سال گذشته، حدود 5 درصد رشد منفی و در مقایسه با 5سال گذشته حدود 14 درصد رشد منفی داشته است. تمرکز بازارهای جهانی در خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی معادل 2/54 درصد می باشد. این رقم بر اساس شاخص ‌های صادرات جهانی، در حد کم قرار دارد.

طبق آمار و ارقام، اولین کشور صادر کننده برنج، کشور هندوستان با سهمی حدود 36 درصد از بازارهای جهانی می باشد؛ کشور تایلند با سهم 26 درصد، کشور پاکستان با سهم 9 درصد و کشور آمریکا با سهم حدود6 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. در شکل زیر جزئیات بیشتری را در خصوص رتبه بندی کشورهای صادر کننده برنج مشاهده می کنید.

برنج صادراتی تازه

رتبه بندی کشورهای صادر کننده برنج – سهم صادرات – رشد مثبت یا رشد منفی در سال های گذشته :

برنج صادراتی

برنج صادراتی

رتبه بندی کشورها بر اساس افزایش میزان سهم صادراتی برای برنج صادراتی :

برنج صادراتی

رتبه بندی کشورها بر اساس بیشترین کاهش در حجم صادرات برنج صادراتی :

برنج صادراتی

مروری بر قیمت برنج صادراتی

نگاه دقیق تری بر بازارهای خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی عامل موفقیت شرکت‌ های فعال در این حوزه است. طبق آماری که در تاریخ 19 سپتامبر 2019 به ثبت رسیده است، قیمت برنج صادراتی به طور متوسط در بازارهای جهانی به ازای هر کیلو گرم، معادل 0/71 دلار آمریکا محاسبه شده است.

این رقم در مقایسه با روز قبل، تغییر چندانی نداشته است اما در مقایسه با هفته قبل، حدود4 درصد رشد منفی داشته است. قیمت برنج صادراتی در مقایسه با ماه گذشته حدود 0/8 درصد رشد مثبت و در مقایسه با سال گذشته حدود 10 درصد رشد منفی را ارائه داده است.

برنج صادراتی عالی

در شکل زیر تغییرات قیمت برنج صادراتی، سهم تولید و سهم صادرات برای کشورهای فعال در خرید و فروش برنج صادراتی را مشاهده می کنید:

برنج صادراتی

بازار عمده فروشی برنج صادراتی

خرید و فروش برنج صادراتی به صورت عمده فروشی برای 4 کشور به صورت مجزا در سال 2019 مورد بررسی قرار گرفته است. نوسانات قیمت برنج صادراتی بر خرید و فروش این کالای مصرفی در جهان برای برخی از کشورها تاثیرات شدیدی را در پی داشته و برای برخی دیگر بدون نوسان شدید در بازار عمده فروشی ثبت شده است.

در شکل زیر، آمار قیمت برنج صادراتی به صورت عمده فروشی در بازار جهانی برای چهار کشور هندوستان، اندونزی، چین و برزیل درج شده است. برای تغییرات قیمت در خرید و فروش برنج صادراتی برای کشورهای اندونزی، چین و برزیل از سال 2018 تا اکنون، تغییرات چشمگیری رخ نداده و تقریباً با نوسانات متوسط مواجه بوده است.

قیمت برنج صادراتی برای کشور هندوستان از سال 2018 تا نیمه اول سال 2019 به صورت پیوسته و با رشد مثبت همراه بوده است اما در ماه های اخیر پس از یک افزایش چشمگیر، مجدداً با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است. تمام این تغییرات را در شکل زیر می توانید مشاهده کنید:

برنج صادراتی

آمار واردات برنج صادراتی در بازارهای جهانی :

تمرکز بازار جهانی در خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی در بخش واردات، رقمی معادل 21/15 درصد را ثبت کرده اند. طبق شاخص ‌های صادرات برنج، این رقم در سطح بسیار خوب قرار می گیرد. آمار و نتایج در خصوص واردات برنج، کشور عربستان سعودی با سهم حدود 6/5 درصد، کشور ایران با سهم حدود 6 درصد کشور، جمهوری بنین با سهم 4/5 درصد و کشور آمریکا با سهم 4/5 درصد به ترتیب در رتبه اول تا چهارم از نظر واردات برنج قرار می‌گیرند.

رتبه بندی کشورهای وارد کننده برنج در بازارهای جهانی :

• عربستان سعودی
• ایران
• جمهوری بنین
• آمریکا
• اندونزی
• فیلیپین
• امارات متحده عربی
• عراق
• چین
• آفریقای جنوبی
• ژاپن
• فرانسه
• مالزی
• انگلستان
• آلمان
• بنگلادش
• یمن
• کنیا
• کانادا
• کویت

برنج صادراتی عالی

نگاهی بر خرید و فروش برنج صادراتی – تایلندی :

قیمت برنج صادراتی تایلندی بر حسب دلار آمریکا در واحد تن حساب می شود. خرید و فروش برنج صادراتی به ‌صورت محموله حمل در کشتی (فوب) 100 درصد خالص در هر یک تن حدود 435/8 دلار آمریکا گزارش شده است که این آمار در آگوست سال 2018 به ثبت رسیده است.

قیمت برنج صادراتی تایلندی در ماه جولای 2018 حدود 428/5 دلار آمریکا در هر تن گزارش شد. تمام اعداد و ارقامی که برای خرید و فروش برنج صادراتی تایلندی ارائه می‌شود بر حسب قیمت حمل و نقل فوب، بارگیری از کشتی می باشد. سایر اعداد و ارقام که اخیراً در خصوص قیمت برنج صادراتی تایلندی گزارش شده است به صورت زیر معرفی می شود:

• قیمت برنج تایلندی در ماه ژوئن 2018 – 461/25 دلار آمریکا
• قیمت برنج تایلندی در ماه مه سال 2018 – 486/40 دلار آمریکا

برنج صادراتی

نمودار مربوط به تغییر قیمت برنج صادراتی-فوب- تاریخ نوامبر 2003 تا ماه ژوئن 2018

برنج صادراتی

مروری بر شرایط کشت و کار برنج صادراتی !

زراعت و کشت و کار برنج صادراتی، شرایط خاص خود را طلب می‌کند. در مراجع این گونه ثبت شده است که 6 عامل اصلی باید به طور کامل و در حد استاندارد و ایده آل فراهم باشد تا شرایط کشت و کار برنج در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد. هر چه شرایط یک کشور یا یک منطقه برای زراعت برنج فراهم بیشتر فراهم باشد، آن منطقه فرصت بیشتری برای خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی خواهد داشت.

6 عامل مورد نیاز برای موفقیت در زراعت برنج عبارت است از دما، نوع آبیاری، خاک مناسب، بستر سازی مناسب، استفاده از کود کشاورزی، نیروی کار برای زراعت. شرایط دمایی مناسب برای کشت و کار برنج اغلب به صورت فصلی تامین می شود. شرایط دمایی در محدوده دمایی 20 تا 27 درجه سانتی گراد برای رشد برنج مناسب است. نور خورشید برای رشد برنج ضروری می باشد. در چهار ماه اول مراحل رشد، باید نور خورشید در دسترس برنج قرار گیرد.

حداقل شرایط دمایی کشت و کار برنج نباید از 15 درجه سانتیگراد کمتر باشد. برخی از کشورهای جهان در مناطقی قرار گرفته ‌اند که نور خورشید و شرایط دمایی به صورت طبیعی در اختیار گیاهان برنج در مراحل اولیه کاشت قرار می‌گیرد.

برنج صادراتی

یکی دیگر از عواملی که در کشت و کار برنج صادراتی اهمیت دارد آبیاری و بارش باران است. برنج نسبت به هر محصول دیگری به آب بیشتری برای رشد نیاز دارد. کشت و کار برنج تنها در مناطقی انجام می‌شود که حداقل بارندگی در آن مناطق حدود 115 سانتی متر باشد.

برخی از مناطق با میانگین بارندگی سالانه حدود 175 تا 300 سانتیمتر نیز برای کشت برنج مناسب هستند. در اولین مراحل کاشت گیاه برنج، حداقل به 25 میلیمتر آب نیاز است. این میزان باید در 150 هفته در اختیار گیاه قرار داشته باشد. یکی دیگر از عوامل موثر بر کشت برنج صادراتی مرغوب، خاک مناسب است. در حال حاضر مناسب ترین خاک در اختیار کشور چین و تایلند می باشد. بنابراین میزان تولید و صادرات از این کشور نسبت به سایر مناطق بالاتر است.

برای کشت و کار برنج در برخی از مراحل رشد گیاه استفاده از کودهای کشاورزی مناسب ضرورت دارد. به طور کلی، گیاه برنج برای رشد مناسب به سه ماده مغذی نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیازمند است. بسیاری از زمین های شالیزارها در جهان دارای مقدار متوسطی از این سه ماده مغذی هستند؛ اما در صورتی که خاک کشاورزی با کمبود این سه ماده مواجه شود، استفاده از کود آلی یا کودهای شیمیایی ضرورت پیدا می کند.

برنج صادراتی

شرایط کشت برنج در کشورهای تولید کننده بر قیمت برنج صادراتی تاثیر گذار است و بر همین اساس یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر زراعت برنج، نیروی کار می باشد. کاشت برنج در مقایسه با کاشت سایر محصولات کشاورزی بسیار پر زحمت است؛ بنابراین به کارگیری نیروی کار بیشتر، الزامی می باشد. آماده سازی شالیزارها، جمع آوری علف های هرز، کاشت برنج، مراحل برداشت، جمع آوری، انتقال برنج ها به آسیاب، نمونه‌ای از مراحل تولید برنج صادراتی در جهان می باشد. تعداد زیادی کارگر در کنار هم باید این مراحل را پیوسته انجام دهند.

بررسی برترین کشورهای مصرف کننده برنج در جهان – طبق آمار سال های 2018 و 2019

برنج یکی از پرمصرف ترین دانه های غذایی در جهان است. کشور چین یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان از برنج به عنوان غذای اصلی استفاده می کند.

برنج صادراتی

در کشور چین طبق آماری که در فاصله سال های 2018 تا 2019 به ثبت رسیده است، میزان مصرف سالانه کشور چین از برنج حدود 144 میلیون تن گزارش شده است. پس از کشور چین، کشور هندوستان با آمار 100 میلیون تن در سال در رتبه دوم قرار دارد. کشورهای اندونزی، بنگلادش، ویتنام، فیلیپین، تایلند، برمه، ژاپن، برزیل، نیجریه، کره جنوبی، آمریکا، نپال، کامبوج و مصر در رتبه‌های بعدی مصرف برنج در جهان قرار دارند.

برنج صادراتی

تولید و مصرف برنج صادراتی در جهان

برنج در بیش از صد کشور جهان رشد می کند. مساحت زیر کشت برنج صادراتی، چیزی در حدود 158 میلیون هکتار است و سالانه بیش از 700 میلیون تن (470 میلیون تن برنج آسیاب شده) محصول از این زمین ها برداشت می شود.

نزدیک به 640 میلیون تن برنج صادراتی در آسیا کشت می شود که 90٪ از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. کشورهای جنوب آفریقا حدود 19 میلیون تن و آمریکای لاتین، حدود 25 میلیون تن برنج صادراتی تولید می کنند.

در آسیا و آفریقا تقریباً تمام برنج در مزارع کوچک با وسعت حدود 3/5 هکتار پرورش می یابد. چین و هند، بزرگترین تولیدکننده برنج در جهان هستند. اگرچه مساحت کشور چین، کمتر از هند است، تولید برنج صادراتی در چین به دلیل بازده بیشتر، بهتر از کشت برنج در هند است.

تقریباً تمام منطقه زیر کشت برنج در چین آبیاری می شوند، در حالی که کمتر از نیمی از زمین های برنج در هند از آبیاری مناسب برخوردارند. پس از چین و هند، بزرگترین تولیدکننده برنج صادراتی، کشورهای اندونزی، بنگلادش، ویتنام، میانمار و تایلند هستند.

برنج صادراتی اعلا

بازار بین المللی برنج صادراتی – خرید و فروش برنج صادراتی – قیمت برنج صادراتی :

برخلاف ذرت و گندم، بیشتر برنج صادراتی در کشورهایی تولید می شوند که اغلب، مصرف کننده برنج هستند. این کشورها کمتر در بازارهای بین المللی و در عرصه خرید و فروش برنج صادراتی حضور پیدا می کنند.

با این حال، حجم تجارت بین المللی برنج صادراتی تقریباً چهار برابر شده است؛ از 7/5 میلیون تن در سال در دهه 1960 به طور متوسط، 28/5 میلیون تن در طول سال های 2000 تا 2009، افزایش داشته است. تجارت جهانی و خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی، هم اکنون در حدود 42 میلیون تن است.

بازار صادرات برنج با پنج صادرکننده برتر برنج صادراتی، در 80 درصد تجارت جهانی، متمرکز است. از پنج صادرکننده برتر، چهار کشور (تایلند، هند، ویتنام و پاکستان) از آسیا هستند. تایلند در بیش از چهار دهه گذشته در بالاترین نقطه صادرات برنج قرار گرفته است.

قیمت برنج صادراتی

هند، بزرگترین صادرکننده برنج با 26/3 ٪ از کل صادرات برنج در سال 2017 است. تایلند و ایالات متحده با سهم بازار در کل 25٪ و 8/5 ٪ به طور متوالی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند. برای کشور های صادرکننده برنج آسیا، برنج، هنوز هم مهم ترین ماده اصلی است و امنیت غذایی داخلی و ذخیره استراتژیک بسیار مهم است.

برخلاف تمرکز بالا در بازار صادرات و خرید برنج صادراتی و فروش برنج صادراتی، سمت واردات برنج، کاملاً جزئی و مجزا است. پنج واردکننده برتر برنج حدود 30 درصد از کل سهم تجارت را تشکیل می دهند.

بسیاری از واردکنندگان عمده از جمله واردکننده برتر کنونی – کشور چین – از آسیا هستند و یک چهارم از کل بازار خرید و فروش برنج صادراتی را به خود اختصاص داده اند. سایر مناطق مهم وارد کننده برنج، خاورمیانه و آفریقا است که تقریباً نیمی از کل تجارت جهانی را در اختیار دارند. حجم تجارت در یک دهه اخیر برای انواع برنج صادراتی، بین 10 تا 20 میلیون تن است. قیمت برنج صادراتی، عامل مهمی در مبادلات بین المللی معرفی شده است.

خرید برنج صادراتی

انواع برنج صادراتی :

انواع برنج صادراتی را در تجارت جهانی می توان به طور گسترده به برنج معطر و غیر معطر تقسیم کرد. بازار برنج معطر شامل برنج باسماتی و یاس است، در حالی که بازار برنج غیر معطر شامل برنج سفید، نیمه پخته و گلوتین است.

در مورد برنج باسماتی، هند و پاکستان 100٪ از این برنج را به تمام نقاط جهان صادر می کنند و کشورهای خاورمیانه به عنوان مقصد اصلی و پس از آن اتحادیه اروپا قرار دارد. در 15 سال گذشته، تجارت جهانی برنج باسماتی از 1 به بیش از 4 میلیون تن افزایش یافته است.

هند تقریباً تمام حجم توسعه بازار را به خود اختصاص داده است، در حالی که سهم بازار پاکستان از 50 درصد به کمتر از 20 درصد در مدت مشابه کاهش یافته است. به غیر از انتخاب دسته گسترده ای از برنج، خریدار می تواند مشخصات دیگر کیفیت را از قبیل طول قد دانه برنج، سفیدی برنج، رطوبت برنج، رنگ برنج و غیره را بررسی کند. قیمت برنج صادراتی برای انواع محصولات موجود در بازار، رقم های متفاوتی است که تحت تأثیر تغییرات بازارهای داخلی و بازارهای خارجی قرار دارد.

برنج صادراتی تازه

2 دیدگاه ها

  1. علی قربانی گفت:

    سلام بهترین برنج صادراتی از کدوم منطقه هست، و با چه بسته بندی ارائه میشود؟

  2. محسن گفت:

    سلام برنج صادراتی ایران به کدام کشور ها فرستاده میشود صادرات برنج به کدام کشورها پر سودتر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Buy now